Metsä on Suomen tärkein luonnonvara ja se kasvaa sukupolvelta toiselle

Metsillä on tärkeä tehtävä planeettamme hyvinvoinnissa. Kun yksi iso tukkipuu lähtee metsästä, se on sitonut hiilidioksidipäästöjä saman verran kuin ajettaisiin 10 000 km autolla. Ja kun tukista tehdään sahatavaraa, joka hyödynnetään esimerkiksi puurakentamisessa, sitoutuu hiili lopputuotteisiin parhaassa tapauksessa jopa sadoiksi vuosiksi.

Me Multian Sahalla olemme kunnioittaneet jokaista puuta jo 70 vuoden ajan. Valitsemme asiakkaan tarpeen mukaan oikeat tukit ja jalostamme ne halutuksi sahatavaraksi.

Kaikki sahauksen sivutuotteet, kuten kuori, puru ja pätkähake käytetään tehokkaasti hyödyksi lämmön tuotannossa. Lämpölaitoksemme palvelee sahatavaran kuivaamisessa, lisäksi 40% lämmöstä menee Multian taajaman käyttöön.

Käytämme vain suomalaista puuta

Multian Saha Oy:llä on Inspecta Sertifiointi Oy:n myöntämä PEFC-sertifikaatti ja yli 95% raaka-aineestamme on PEFC-sertifioitua tukkia. Sertifikaatti varmentaa, että puun alkuperäketjun hallinta täyttää standardien PEFC ST 2002:2013 ja PEFC ST 2001:2008 v2 vaatimukset. Sertifikaatti on voimassa 13.11.2024 saakka.

Sertifikaatit:
PEFC/02-31-81 ›› Lataa pdf-muodossa
ISPM 15/FI-KTTK-16122